Home / R&D / De tools van Footprint Business Flow
Home / R&D / De tools van Footprint Business Flow

Afstuderen bij Footprint

De tools van Footprint Business Flow

Met Footprint Business Flow wil Footprint haar klanten helpen om de bedrijfsvoering efficiënter en effectiever te maken door middel van laagdrempelige tools. Elke vier weken praat Melvin Voets je bij over de vorderingen van dit vernieuwende concept.

zoholics jaarbeurs utrecht
zoholics Jaarbeurs Utrecht (Bron afbeelding: Zoholics.com)

Zoholics 2019 – het officiële Zoho evenement

2 mei organiseerde Zoho het Zoholics event in de Jaarbeurs in Utrecht. Eén van de sprekers op het evenement was niemand minder dan de oprichter en CEO van Zoho: Sridhar Vembu. Wat me het meeste is bijgebleven van zijn inspirerende verhaal, is de vraag die hij met het publiek deelde (parafrase):

Waarom zou je een bedrijf opzetten zodat je het voor veel geld kunt verkopen, als je ook een bedrijf kunt bouwen waar je elke dag aan wilt werken?

Zoho bestaat al 22 jaar. Op het moment van schrijven heeft ze meer dan 45 applicaties, die gebruikt worden door meer dan 45 miljoen gebruikers. Zoho wordt gebruikt door ruim 250 duizend organisaties en is actief in meer dan 125 landen. Het meest indrukwekkende aan deze cijfers, is dat dit allemaal bereikt is op eigen kracht. Zoho heeft nooit extern kapitaal aangetrokken. Dit zorgt ervoor dat ze onafhankelijk en klantgericht kan blijven.

Over Zoho

Zoho heeft een sterke focus: ze houdt de kosten voor sales en marketing laag en investeert in productontwikkeling en klantenservice. Ze heeft ook een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Een aantal voorbeelden hiervan: Zoho zal nooit data van klanten verkopen en ze heeft een eigen universiteit opgericht waar ze mensen opleidt, zonder dat de studenten een torenhoge studieschuld opbouwen.

Dit zijn het soort ondernemingen waar ik als nuchtere idealist enthousiast van wordt. Voor de meer pragmatisch ingestelde mensen, is de volgende informatie wat interessanter:

Zoho is een softwarebedrijf dat zakelijke cloud-based applicaties ontwikkelt waar een bedrijf volledig mee gerund kan worden. Met het pakket Zoho One biedt het bedrijf meer dan 45 verschillende applicaties aan om bedrijfsprocessen te managen, te verbinden en te automatiseren. Zoho noemt het zelf het Operating System for business: zoals iOS en Android smartphones aansturen, zo stuurt Zoho One bedrijven aan.

Hoe werkt Zoho One?

Een bedrijf kan op basis van haar behoeften de applicaties selecteren die ze nodig heeft. Met een Zoho One licentie heeft een bedrijf toegang tot ruim 45 apps. Het voordeel is dat het aanbod continu in de diepte én in de breedte uitgebreid wordt: apps worden verbeterd en nieuwe apps worden aan het platform toegevoegd. Als gebruiker betaal je hier niets extra’s voor.

Met Zoho One heb je géén log systeem met veel overbodige functies, maar een lichtgewicht op maat gemaakte verzameling van apps dat een ERP-systeem kan vervangen. Alle applicaties kunnen met elkaar communiceren zodat de data uit het boekhoudsysteem overeenkomt met de data uit het klantenbeheersysteem om een voorbeeld te noemen.

Zoho One apps
Een greep uit het platform van Zoho One
 

Inbegrepen in het Zoho One platform is de bijzondere applicatie Zoho Creator. Met dit programma kunnen gebruiksvriendelijke applicaties gemaakt worden voor processen die maatwerk vereisen. Met Zoho Creator kunnen bijvoorbeeld autorisatieprocessen beheerd worden die normaal gesproken buiten een ERP vallen (manuele aanvragen, sollicitaties beheren, volmachten autoriseren, etc.)

zoho creator logo

Doordat Zoho Creator een low-code applicatie is – een applicatie waarvoor weinig programmeerwerk nodig is – kan in een fractie van de tijd een maatwerkoplossing gemaakt worden.

Tijdens mijn afstudeerperiode bij Footprint, ben ik mezelf aan het verdiepen in dit programma. Hoewel het een gebruiksvriendelijk programma is, is er wel een aanzienlijke leercurve. Inmiddels kan ik aardig overweg met Zoho Creator en worden de applicaties die ik maak steeds professioneler.

Naast de verdieping in het programma, ben ik ook betrokken bij het ontwikkelen van Footprint Business Flow. Inmiddels begint deze dienst steeds meer vorm te krijgen. In de laatste weken van mijn afstuderen zal ik de puntjes op de i zetten. Maar daar stopt het niet. Ik mag namelijk na het afstuderen bijdragen aan het verdere succes van Footprint Business Flow!

De kracht van Footprint Business Flow

Footprint Business Flow optimaliseert bedrijfsprocessen met op maat gemaakte, laagdrempelige tools.

Footprint bestaat uit ervaren en flexibele consultants, interim professionals en administratief specialisten. En Footprint heeft een volledige focus op kernactiviteiten en efficiënte en effectieve bedrijfsprocessen. Vanuit deze kennis en ervaring, kunnen wij bedrijven efficiënter en effectiever maken door implementatie van laagdrempelige en gebruiksvriendelijke tools.

Footprint Business Flow helpt bedrijven om de juiste applicaties te selecteren en te implementeren, zodat deze een lichtgewicht, op maat gemaakte (ERP) oplossing hebben. Voor processen die maatwerk vereisen, gebruiken wij Zoho Creator om multiplatform, cloudbased applicaties te ontwikkelen.

Zo wordt optimalisatie van elk denkbaar bedrijfsproces mogelijk.

Contact

phone

088-1111222

location_on

Beemdstraat 26
5652 AB Eindhoven

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.