Home / R&D / Footprint Business Flow
Home / R&D / Footprint Business Flow

Footprint investeert in nieuw project

Processen optimaliseren met Footprint Business Flow

Footprinters laten bij elke opdrachtgever hun footprint achter. Regelmatig worden ze ingezet om achterstanden in te halen of piekdrukte op te vangen. Maar waar mogelijk proberen ze niet alleen hun taken goed te vervullen, maar ook processen te verbeteren. Want de organisatie beter achter laten dan voorheen is de manier waarop ze hun footprint het beste kunnen achterlaten.

Footprint Business Flow

Bij de projecten die onze Footprinters bij opdrachtgevers doorlopen, vallen vaak één of meerdere processen op die wat efficiënter ingericht zouden kunnen worden. Het gaat dan om zaken zoals facturen die handmatig geaccordeerd moeten worden door verschillende besluitvormers en zo een lange tijd in de interne molen circuleren. Of zaken zoals urenregistraties die in verschillende systemen worden bijgehouden, geaccordeerd en gefactureerd.

Footprint wil bij iedere opdracht haar footprint achterlaten. Daarom hebben we in de strategie van dit jaar ruimte gemaakt om iets te doen aan alle inefficiënte en ineffectieve processen die we bij opdrachtgevers tegenkomen. De naam van het project is Footprint Business Flow en het doel van het project is om processen van opdrachtgevers inzichtelijk te maken en te verbeteren.

Business Innovation

De schrijver van deze blogpost is door Footprint aangesteld om dit project te gaan uitvoeren. Ik ben Melvin Voets en ik werk sinds maart 2018 parttime bij Footprint. Ik leerde Jos, één van de eigenaren, kennen toen ik tijdens een administratie-opleiding stage liep bij een organisatie waar hij werkte. Toen hij Footprint oprichtte, kwamen we weer in contact. In de tussentijd is er een hoop gebeurd en ben ik een nieuwe opleiding gaan volgen, namelijk Business Innovation. Tijdens de opleiding leer ik om op een systematische manier duurzame waarde te creëren voor organisaties. Iets wat goed van pas komt om Footprint Business Flow tot een succes te maken.

Footprint Business Flow is het project waar ik op af zal gaan studeren. Van februari tot en met juni zal ik hard aan het werk gaan om het eerste proof-of-concept op te leveren. Tussen de huidige werkzaamheden door, heb ik al meerdere partijen benaderd waar we mee zouden kunnen samenwerken. Vanaf volgende maand zal ik fulltime aan de slag gaan om ons eigen urenregistratiesysteem onder handen te nemen. Als het onderzoeken en optimaliseren van dit systeem naar wens is en uitvoerig getest is, kan ik me richten op de processen bij onze opdrachtgevers. Volg deze blog om op de hoogte te blijven van Footprint Business Flow.

Contact

phone

088-1111222

location_on

Beemdstraat 26
5652 AB Eindhoven

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.