Home / Team Footprint / Maak kennis met Melvin
Home / Team Footprint / Maak kennis met Melvin

Maak kennis met Melvin!

Wie is die Footprinter?

Graag laten wij jullie kennis maken met het team van Footprint. Deze keer maak je kennis met Footprinter Melvin Voets. Bedrijfs- en processanalist, business innovator en liefhebber van filosoferen. Tel daar zijn scherpe blik bij op en je hebt een topper van jewelste. Wie hij daarnaast nog meer is? Melvin vertelt:

Wie ik ben, wie jij bent, wie wij zijn? Dat zijn vragen die niet passen in een luchtige blog van zo’n 500 woorden. Dat soort vragen past meer thuis in lange, regelmatige gesprekken van filosofische aard. En dat is wat ik dan ook graag doe: lange, filosofische gesprekken voeren over uiteenlopende zaken.

Naast de meer diepere gesprekken, kan ik bij een select gezelschap ook de meest flauwe grappen en opmerkingen maken. Soms zelfs opmerkingen die anno 2019/2020 eigenlijk niet meer kunnen. We leven namelijk in een tijd waarin de meeste mensen het zo goed hebben en zo weinig te klagen hebben dat ze bij het minste geringste zichzelf als slachtoffer zien van andermans woorden.

En dan heb je ook nog mensen die andermans woorden zien als kwetsend voor mensen die in hun ogen slachtoffers zijn (of die mensen zichzelf nu wel of niet zo voelen) en voor hun opkomen als een ware messias. Misschien om zichzelf zo een gevoel van eigenwaarde te kunnen geven. Wie zal het zeggen?

Wie me kent, kan beamen dat ik vaak uitweid over dit soort zaken en daardoor al gauw 300 woorden verder ben zonder een simpele vraag te beantwoorden. Maar goed, dit is een blog waarin ik mezelf mag voorstellen, dus laat ik dat maar eens gaan doen dan!

Werk

Vroeger vond ik het altijd vreemd als mensen met plezier naar hun werk gingen. Ik zag werk als een noodzakelijk kwaad om jezelf te kunnen onderhouden. Vandaag de dag denk ik daar anders over. Als je omringd bent door toffe mensen en werkzaamheden uitvoert waar je bevrediging uithaalt, dan wordt werk ineens een stuk leuker.

Omdat werk zo’n groot deel van de tijd inneemt, ben ik erg blij dat ik bij Footprint helemaal op mijn plaats ben. In mijn huidige functie analyseer ik bedrijfsprocessen en ontwikkel ik low-code applicaties. De mix van analytisch werk en creatief werk hierin is precies hetgeen waar ik energie uit haal.

Huisje – Boompje – Beestjes

Zonsopkomst
Zonsopkomst aan het strand

Een aantal jaar geleden ben ik getrouwd met de vrouw waar ik een jaar of tien geleden verliefd op werd. We wonen in Tilburg met een hond die altijd wil spelen en twee katten die altijd miauwen.

Ik vind het gezellig om met mijn vrouw of vrienden erop uit te gaan. Bowlen, bios, poolen, uit eten, iets drinken. Het maakt niet veel uit als we het maar gezellig hebben. Ook vind ik het leuk om met wat mensen races uit de MotoGP en F1 te kijken. Daarnaast ga ik na een dag werken en in het weekend graag een stuk wandelen met onze hond.

Boeken, muziek en series

Ik houd van boeken en lees van alles door elkaar. De afgelopen maanden heb ik bijvoorbeeld biografieën gelezen van Phil Knight en Elon Musk, maar ook filosofische werken van Epictetus en Nietzsche. Het beste boek dat ik ooit heb gelezen is Zen en de kunst van het motoronderhoud van Robert M. Pirsig. Maar ook Brave New World van Aldous Huxley en Man’s search for meaning van Victor Frankl staan hoog in mijn lijst.

Ik ben een grootverbruiker van Spotify en elke maand maak ik een nieuwe afspeellijst. De meest voorkomende namen in die lijsten zijn denk ik Pink Floyd, Bob Dylan, Lou Reed (of The Velvet Underground) en Neil Young.

Mijn vrouw en ik maken regelmatig gebruik van Netflix. Een aantal van de series die we volgen (of gevolgd hebben) zijn Dark, Fargo, Sherlock, Stranger Things en Rick and Morty.

Ik heb de neiging om series na een paar seizoenen af te kappen omdat het me dan niet meer interesseert. Met boeken heb ik dezelfde tic. Waarom zou je je tijd nog steken in iets waar je geen interesse in hebt? Er zijn zoveel andere dingen die je met je tijd kunt doen, sporten bijvoorbeeld!

Sport

obstakelrace
Finish van een obstakelrace

Als klein jochie heb ik jarenlang gevoetbald. Toen ik zelf iets te zeggen had, ben ik gaan thaiboksen (Muay Thai). Ik was toen zo fanatiek (en naïef) dat ik dacht dat sport altijd op de eerste plaats zou blijven staan. Maar jaren later zijn die jeugdidealen ingehaald door de werkelijkheid.

Het verval van de jeugdidealen begon toen het thaiboksen evolueerde naar het – in mijn ogen minder leuke – kickboksen. Ik ben toen op zoek gegaan naar wat nieuws. Crossfit, krachttraining, survivalruns, obstakelruns, boulderen, hardlopen, MMA, boksen… Na al die jaren heb ik nog steeds geen waardige vervanger gevonden.

Voor nu houd ik het met het sporten bij een mix van hardlopen en krachttraining met zo nu en dan een uitstapje naar een andere sport.

Wat komen gaat

Bij Footprint ben ik helemaal op mijn plaats. De eigenaren zien mensen graag groeien en investeren daarom in hun medewerkers. Ik werk samen met gezellige collega’s op een informele werkplek en ik krijg uitdagende werkzaamheden. De komende tijd wil ik me daarom bij Footprint vooral verder ontwikkelen tot een breed georiënteerde bedrijfsanalist.

Contact

phone

088-1111222

location_on

Beemdstraat 26
5652 AB Eindhoven

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.