Home / Geen categorie / Werken bij Footprint
Home / Geen categorie / Werken bij Footprint

Werken bij Footprint

Twan Denissen deelt zijn ervaringen

Werken bij een administratiekantoor zoals Footprint is niet de standaard. Wij doen meer dan alleen de administratie voor onze klanten. We vinden het namelijk belangrijk dat onze professionals zich niet alleen op zakelijk vlak blijven ontwikkelen, ook op persoonlijk vlak. En we leren daarin veel met elkaar. Want Footprinters zijn niet je typische financials. Werken bij Footprint is werken in een team vol gedreven, sociale en ambitieuze financials. Bij ons kun je jouw persoonlijke en professionele ambities waarmaken, zodat jij uitgroeit tot de financial die jij wil zijn.

Twan Denissen deelt graag zijn ervaringen, geef hem een warm applaus!

Hoe is dat Twan, om te werken bij Footprint?

Ongeveer 10 maanden geleden ben ik gestart bij Footprint. Ik wilde in de praktijk te leren hoe een financiële administratie gevoerd moet worden en wat hier allemaal bij komt kijken. Maar ook om te ontdekken welke financiële richting er bij mij en mijn toekomst past. Daarnaast ben ik ook gestart met een opleiding, zodat ik theorie en praktijk kan combineren.

De afgelopen maanden heb ik veel geleerd over hoe je de administratie van kleine bedrijven en een eenmanszaak kan voeren. Het zijn verschillende bedrijven, van een handelsadministratie tot een projectadministratie.

Dus je hebt al veel geleerd in korte tijd. Kan je daar meer over vertellen?

Mijn handelingen in de administratie gaan inmiddels verder dan het maken van boekingen voor inkoop of verkoop. Ik heb Exact Online inmiddels goed leren kennen en voor meerdere klanten de administratie (deels) ingericht. Hierbij heb bijvoorbeeld ontdekt hoe je btw-aangiftes kan doen en de juiste inrichting hiervoor kan programmeren met btw-codes. Denk aan het programmeren en aanpassen van lay-outs voor uitgaande documenten zoals orders, pakbonnen en facturen.

Maar ook importeermogelijkheden in een werkproces ingericht voor facturen die vanuit een ander programma ingelezen moeten worden. Hierbij heb ik ook de werkinstructies gedocumenteerd en was ik vraagbaak voor collega’s als ze ergens niet uit kwamen.

Belastingen, zeker in de coronaperiode, zijn om de hoek komen kijken en vroegen hierin meer verwerking dan normaal. Mede door de uitstel van betaling en andere subsidieregels die  we moesten aanvragen en verwerken.

Als laatste heb ik een start gemaakt met het uitvoeren van maandcontroles en het uitvoeren van jaarafsluitingen en het opstellen van jaarrekeningen.

Wat valt je op in de financiële processen?

Wat ik vooral merk is dat het voeren van een administratie toch minder standaard is dan het lijkt vanuit de theorie. Er komen vaak details om de hoek kijken die voor iedere ondernemer weer net anders ingericht zijn of belangrijk zijn. In de praktijk vraagt dat om goede documentatie van de workflow en alertheid tijdens het maken van bijvoorbeeld betaallijsten of voorraadlijsten.

Een voorbeeld is de systemen die gebruikt worden om inkoopfacturen te autoriseren en hoe dat proces is ingericht. Ook verschilt de werkverdeling die wordt afgesproken voor het maken en controleren van verkooporders en facturen en het uitvoeren van debiteurbeheer hierbij. De complexiteit rondom de internationale inrichting van de BTW administratie is mij hierbij niet ontgaan.

Interessant! En was dat wat je voor ogen had toen je bij Footprint ging werken?

Toen ik ging starten bij Footprint had ik niet direct voor ogen dat ik al snel zo veel diverse zaken in de administratie zelfstandig zou gaan uitzoeken en oppakken om te verwerken. Het volledig voeren van een administratie is toch wel complexer in de praktijk dan ik vooraf dacht. Ik ben als het ware redelijk in het diepe gesprongen hierin bij een van onze klanten, waarbij het soms ook wel zoeken is naar hoe zaken in elkaar zitten of moeten. Maar ik merk wel dat het uitzoeken en puzzelen hierin me voldoening geeft als het lukt om vraagstukken uit de administratie op te lossen. Ik ben blij met het team om me heen bij Footprint. Er is veel kans om dingen te mogen leren.

Zoals je leest, in een korte tijd heeft Twan al een hoop ervaring opgedaan! En we zijn erg trots op zijn voortgang en ambities.

Wil jij nou ook werken in een team met ambitieuze financials zoals Twan? Dat kan! Check onze vacature en kom werken bij Footprint.

Contact

phone

088-1111222

location_on

Beemdstraat 26
5652 AB Eindhoven

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.