Hoe de verwerking van een Administratie voor een Btw-aangifte eruit ziet in Yuki

Ian vertelt

Het doen van een btw-aangifte kan een ingewikkelde taak lijken, maar met het juiste systeem, zoals Yuki, wordt het proces veel eenvoudiger en efficiënter. Hier is een kijkje in hoe wij dat aanpakken:

Verzamelen en uploaden van documenten

Inkoop- en Verkoopfacturen
Verzamel alle inkoop- en verkoopfacturen. Met Yuki kun je deze documenten eenvoudig uploaden door ze te scannen of direct via e-mail door te sturen naar je persoonlijke Yuki e-mailadres. De software verwerkt de documenten automatisch en koppelt ze aan de juiste boekhoudkundige categorieën.

Bonnetjes
Bonnetjes van kleine aankopen kunnen ook eenvoudig worden toegevoegd. Dit kan via de Yuki-app door een foto van het bonnetje te maken en direct te uploaden naar het systeem.

Automatische verwerking

OCR-technologie
Yuki maakt gebruik van OCR (Optical Character Recognition) technologie om de gegevens van de ingediende documenten te lezen en te verwerken. Deze technologie haalt automatisch de relevante informatie zoals datum, bedragen en btw-bedragen uit de documenten en zet deze in de juiste boekingen.

Controle en Correctie
Hoewel Yuki veel werk automatisch doet, is het belangrijk om de gegenereerde boekingen te controleren. Fouten kunnen altijd voorkomen, en het is verstandig om regelmatig een steekproef te doen van de verwerkte documenten.

Btw-aangifte voorbereiden

Overzicht en Rapporten
Yuki genereert automatisch een overzicht van alle ingevoerde in- en verkooptransacties. Deze overzichten kunnen gemakkelijk worden geraadpleegd via het dashboard. Hier zie je hoeveel btw je hebt betaald en ontvangen.

Aangifte opstellen
Op basis van de ingevoerde gegevens stelt Yuki de btw-aangifte voor je op. Dit document bevat alle benodigde informatie voor de belastingdienst, inclusief de te betalen of terug te ontvangen btw.

Indienen van Btw-aangifte

Exporteren en Indienen
Yuki maakt het mogelijk om de btw-aangifte direct vanuit het systeem te exporteren naar het gewenste formaat. Vervolgens kun je de aangifte indienen bij de belastingdienst via hun portaal.

Bevestiging en Bewaring
Na het indienen is het belangrijk om een bevestiging te krijgen van de belastingdienst. Deze bevestiging kan worden geüpload en opgeslagen in Yuki, zodat je altijd een volledig en georganiseerd overzicht hebt van je aangiftes.

Conclusie

Het verwerken van je administratie voor een btw-aangifte in Yuki is een gestroomlijnd en efficiënt proces. Door gebruik te maken van de automatische functies van Yuki, zoals OCR-technologie en geautomatiseerde boekingen, bespaar je tijd en verminder je de kans op fouten. Regelmatige controles en het zorgvuldig bijhouden van je documenten blijven echter cruciaal voor een correcte en tijdige aangifte.

Met Yuki aan je zijde wordt het doen van een btw-aangifte een stuk eenvoudiger, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: je bedrijf.