Het Roparundiner: een verslag

Livemuziek, comedy en heerlijk eten bij het Roparundiner

Vrijdag 5 april en zaterdag 6 april organiseerde Roparun Team 295 het Roparundiner. Een aantal Footprinters schoof aan om een lekker hapje te eten.

Roparundiner

Bij binnenkomst worden de gasten verwelkomd door de leden van Team 295 en is er de mogelijkheid om een foto te laten maken. Na het aannemen van de jassen, worden de gasten naar hun tafels begeleid. De tafels zijn gedekt en de gasten kunnen al genieten van verschillende amuses.

De avond start met een video op het grote scherm over de Roparun en hoe het evenement ervaren wordt door een deelnemend team (zie video). Vervolgens wordt de eerste gang van het diner uitgeserveerd: Carpaccio met Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten, pijnboompitten, olijven en truffelmayonaise.

Tijdens de avond neemt een zangeres de muziek voor haar rekening en gaan de teamleden langs de tafels om loten en paaschocolade te verkopen voor het goede doel. (Op de afbeelding staat een carpaccio van rode bieten voor een veganistische Footprinter)

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

Na de tweede gang (romige paprikasoep met kip) worden de leden van Roparun Team 295 voorgesteld en zorgt een tonpraoter ervoor dat de ruimte gevuld wordt met gelach. Hij vertelt onder andere over zijn basisschool-juffrouw:

“Als ik in mijn linkerhand 8 appels heb, en in mijn rechterhand 5, wat heb ik dan?”

“Verrekes grote handen”

Het zijn het soort grappen waarvoor je er eigenlijk bij moet zijn om ze te kunnen waarderen.

Na de act van de tonpraoter krijgen de gasten het hoofdgerecht geserveerd: Kalfsoester met witlof, aardappelpuree en jus. Vervolgens wordt een ontroerend luisterverhaal vertoond (zie video), waarna het dessert wordt uitgeserveerd: Vanille-ijs met aardbeien en slagroom.

De gasten borrelen nog wat na en na een gezellige avond met een heerlijk vijfgangenmenu en avondvullend programma, zijn ze klaar om het weekend in te luiden.

Factory

Uitbesteden financiën

Als bedrijfseigenaar is het gemakkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur en de niet-zo-glamoureuze taken zoals de boekhouding te vergeten. Maar laten we

Lees verder