Afstuderen bij Footprint

Footprint investeert in werkgeluk en toekomstbestendige financieel administratieve professionals

Sinds februari heeft Footprint niet alleen een afstudeerder voor de ontwikkeling van het concept Footprint Business Flow, maar ook een afstudeerder die zich op de HR richt. Haar naam is Odilia en tot juni zal ze Footprint ondersteunen bij het verbeteren van de werkomgeving voor Footprinters. Maar wat doet ze precies? En waarom? En hoe? Tijd om het haar eens te vragen!

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Odilia en ik ben momenteel vanuit de studie Business Innovation aan het afstuderen bij Footprint. Bij Footprint houd ik me bezig met het verbeteren van de ontwikkelingsmogelijkheden van het personeel. Denk hierbij aan HR-zaken, opleidingsmogelijkheden en de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Dit doe ik zodat Footprint toekomstbestendige financieel administratieve processpecialisten aan zich kan binden.

Hoe ben je bij Footprint terecht gekomen?

De zoektocht naar een afstudeerplek verliep niet bepaald soepel. Tot twee keer toe werd een toegezegde afstudeerplaats gecanceld. Een vriend van dezelfde studie, Melvin Voets, werkte bij Footprint en heeft me geïntroduceerd bij het bedrijf. Ik en Footprint bleken een goede match te zijn! Persoonlijke ontwikkeling en talentontwikkeling vind ik interessant en de afstudeeropdracht bood me de kans om hiermee aan de slag te gaan voor het personeel van Footprint.

Wat is je afstudeeropdracht?

“Verbeter de huidige ontwikkelingsmogelijkheden van Footprint, zodat het bedrijf toekomstbestendige financieel administratieve processpecialisten kan aantrekken en binden.”

Waarom juist deze opdracht?

Het is belangrijk dat personeel zich prettig voelt en zich kan ontwikkelen, zowel persoonlijk als op professioneel vlak. Werkgeluk, zingeving en aandacht voor mentale en fysieke vitaliteit zorgen voor productievere werknemers en betere bedrijfsresultaten. Een win-win situatie dus! Ook is het van belang dat Footprint een toekomstbestendig bedrijf wordt. Dit kan Footprint doen door in te spelen op trends en ontwikkelingen binnen en buiten de financieel administratieve branche, zodat het bedrijf in de toekomst relevant blijft en aantrekkelijk is om voor te willen en vooral te blijven werken.

Wat heb je tot nu toe gedaan?

Onder andere literatuuronderzoek, enquêtes, interviews en een vragenlijst om achter de dieper gelegen motivatie te komen waarom Footprinters doen wat ze doen. Het is tof om met mensen in gesprek te gaan en te achterhalen wat zij belangrijk vinden in hun werk en bij een werkgever. Mijn doel is om vanuit de behoeften van Footprint een verbeterd pakket aan ontwikkelingsmogelijkheden samen te stellen.

Kun je een paar onderzoeksresultaten met ons delen?

  1. Footprinters zijn tevreden over de werkgever en de ontwikkelingsmogelijkheden. Samen met hen ga ik kijken hoe de arbeidsvoorwaarden naar een nog hoger niveau getild kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan flexibele arbeidsvoorwaarden of extra vakantietijd voor ieder uur dat je sport. Mensen zijn tegenwoordig namelijk meer op zoek naar zingeving in de werkzaamheden. Wanneer een werknemer zelf invulling kan geven aan de arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden, heb je als werkgever een onderscheidend aanbod ten opzichte van de concurrentie. Als een werkgever zorgt voor het personeel, dan zorgen zij goed voor de klanten.
  2. Footprinters raden vrienden en kennissen aan om te komen werken voor het bedrijf: op een schaal van 0 tot 10, scoort Footprint een 8,5.

Hoe bevalt het afstuderen bij Footprint?

Ik zit goed op mijn plek hier! Er werken gezellige mensen, ik krijg veel vrijheid, ik heb goede begeleiding en iedereen staat open voor mij en mijn vragen.

Wat zijn de vervolgstappen in je afstudeertraject?

18 april organiseer ik een korte employer branding-sessie voor de medewerkers van Footprint. In de sessie vertel ik over wat employer branding is en hoe we er samen voor kunnen zorgen dat het uiterlijke plaatje van Footprint past bij hoe het werken bij Footprint daadwerkelijk wordt ervaren. Ook zal ik deze dag mijn onderzoeksresultaten delen. Vanaf april gaat er een HR-medewerker aan de slag bij Footprint. Zij gaat kijken hoe de arbeidsvoorwaarden van Footprint onderscheidend gemaakt kunnen worden. Ik wil met haar gaan samenwerken om de arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden van Footprint naar een hoger plan te tillen.

Is er nog iets wat je wil toevoegen?

Het is een goed teken dat Footprint graag voor haar werknemers wil zorgen. Ook merk ik dat iedereen blij is om voor het bedrijf te werken en dat is leuk om te zien. Het doel van mijn onderzoek is om deze positieve omgeving te behouden en ervoor te zorgen dat medewerkers zich bij Footprint goed voelen en toekomstbestendige professionals kunnen worden. En natuurlijk wil ik ervoor gaan zorgen dat deze positieve interne omgeving van Footprint ook voor de buitenwereld bekend wordt, zodat mensen die op zoek zijn naar een werkgever in de financieel administratieve dienstverlening meteen denken: “Daar wil ik werken!”

Factory

Uitbesteden financiën

Als bedrijfseigenaar is het gemakkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur en de niet-zo-glamoureuze taken zoals de boekhouding te vergeten. Maar laten we

Lees verder