Een Footprinter op locatie

Footprinter maakt indruk op data-analyse-afdeling

Data neemt steeds meer een belangrijke rol in binnen de finance. In een gesprek van één van de Footprint-eigenaren en een partner van een groot accountantsbureau, werd duidelijk dat het bureau op deze ontwikkeling inspeelt door data-specialisten in te zetten om zo controles effectiever uit te voeren. De partner vertelde dat ze door een piekperiode een tijdelijk capaciteitsgebrek hadden en op zoek waren naar een fulltime data-analist. Footprint had geen data-analist in het team, maar wel een ambitieuze en nauwkeurige Junior Accounting Professional die goed in het profiel zou passen. De partner gaf aan dat ze de Footprinter een kans wilden geven, maar dat hij dan wel een test moest maken om aan te tonen hoe snel hij de nieuwe taken onder de knie zou kunnen krijgen. Zoals verwacht, heeft de medewerker de test glansrijk doorstaan en mocht hij direct beginnen.

Data-analyse in PowerBI

De Footprinter komt bij het bureau binnen op de data-analyse afdeling en werkt binnen een klein en informeel team aan het analyseren van diverse databestanden. Het controleteam stuurt hem dagelijks aanvragen met databestanden die bewerkt moeten worden. Deze bestanden komen uit het boekhoudpakket en bestaan op dat moment nog uit ruwe data die niet geschikt is voor verdere analyse door het controleteam. De Footprinter checkt deze bestanden in PowerBI en bewerkt ze, zodat het controleteam ermee aan de slag kan. Gemiddeld krijgt hij zo’n acht aanvragen per dag, maar vooral de maandag wil het aantal aanvragen nog wel eens pieken naar zo’n twintig stuks. Kortom: hij komt de week wel door!

Het Persoonlijk Ontwikkel Plan

Naast het analyseren van data en het werken met PowerBI, werkt hij tijdens de opdracht bij het adviesbureau ook goed aan zijn soft skills. Tijdens de opdracht heeft hij namelijk regelmatig contact met accountants van het controleteam en leert daarbij om assertief op te treden en alert te zijn om zijn workflow goed te kunnen managen.

De opdracht past goed in het Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) van de Footprinter. Deze POP is samen met de Footprinter opgesteld, zodat hij zich kan ontwikkelen in de gebieden waar hij zich in wil ontwikkelen. Gedurende zijn loopbaan bij Footprint wordt deze POP gebruikt om interim-opdrachten te selecteren die bij hem passen.

En door!

De Footprinter heeft het goed naar zijn zin binnen het informele en gevarieerde team van fulltimers, afstudeerders en stagiaires. En ook de klant is erg tevreden. Zo erg zelfs, dat de aanvankelijke opdracht verlengd is. De komende tijd kijkt de Footprinter ernaar uit om zijn kennis en vaardigheden nog meer te verrijken en heeft hij de ambitie om verder te groeien in zijn werkzaamheden door onder andere meer complexere analyses uit te voeren.

Bent u op zoek naar de juiste Footprinter voor uw opdracht? Of wil je juist Footprinter worden? Neem dan contact met ons op!

Factory

Uitbesteden financiën

Als bedrijfseigenaar is het gemakkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur en de niet-zo-glamoureuze taken zoals de boekhouding te vergeten. Maar laten we

Lees verder