Roparun – 10 vragen aan Jos van den Bersselaar

Footprint en Team 295: Samen op weg naar de Roparun

Dat Footprint Roparun Team 295 sponsort is geen nieuws meer. Tijdens het pinksterweekend in juni van dit jaar, zullen twee teams van vier lopers samen in estafette-vorm een afstand van zo’n 540 kilometer afleggen. Met het evenement wordt geld opgehaald voor Stichting Roparun Palliatieve zorg om het leven van (ex-)kankerpatiënten en hun familieleden draaglijker te maken. Hoe kwam de sponsoring tot stand? En wat houdt die sponsoring eigenlijk in? Tijd voor tien vragen aan de initiatiefnemer van de sponsoring en deelnemer aan de Roparun, Jos van den Bersselaar:

1. Hoe zou je jezelf omschrijven?

Ik ben Jos, mede-eigenaar van Footprint en een (inmiddels iets minder) fanatiek hardloper. Tot een jaar of 5 geleden was ik een heel fanatiek wedstrijdloper. Wat er ontbrak aan talent maakte ik goed met extra trainingen, wat leidde tot redelijk mooie tijden op met name de halve marathon. Inmiddels hebben prioriteiten in gezin en carrière de frequentie van trainen iets terug gebracht, maar ik loop nog steeds 3 à 4 keer per week met heel veel plezier. Dit is een ontzettend goede uitlaatklep in het drukke leven van mij.

2. Footprint sponsort Roparun Team 295. Hoe is die samenwerking tot stand gekomen?

Eigenlijk door het delen van een oproep voor lopers door een loopmaatje. De RopaRun stond als evenement al heel lang op mijn bucketlist. Deze kans kon ik als loper niet laten lopen (woordgrap ? ). Bij mijn eerste kennismaking bleek al hoeveel een deelname aan de RopaRun inhoudt (organisatie, mensen, middelen). Hier wilde ik vanuit Footprint ook een steentje aan bijdragen. Daarom besprak ik het met Reggy en Karlijn, die ook direct positief waren en voilà.

3. Waarom sponsort Footprint Roparun Team 295?

Ik denk dat iedereen mensen in de directe omgeving heeft die geraakt zijn door kanker. Hartstikke mooi dat we via deze weg iets kunnen bijdragen om de slachtoffers van deze ziekte te ondersteunen.

4. Hoe sponsort Footprint Roparun Team 295?

In de basis sponsoren we een bedrag. Maar we helpen ook met uren, bijvoorbeeld door het regelen van de hardloopshirts voor het team.

5. Wat hebben Footprint en Roparun Team 295 al samen gedaan?

Tot op heden hebben we dus de shirts opgepakt en hebben we wijn (rond kerst) en chocolade (rond sinterklaas) afgenomen voor het goede doel. En natuurlijk was ik zelf aanwezig bij de pubquiz, waarvan de opbrengst naar het RopaRun-team ging.

6. Hoe verlopen de voorbereidingen op de Roparun tot nu toe voor Team 295?

Redelijk tot goed. We hebben al veel sponsoring binnen, wat ook hard nodig is. En het is natuurlijk mooi om bij een bestaand team te starten, met hun ervaring weten ze al welke stappen ze moeten nemen om alles voor elkaar te krijgen. Een geoliede machine!

7. Je loopt zelf ook mee voor Team 295. Hoe verlopen de voorbereidingen op de Roparun?

Goed. Het schema staat. In maart gaan we met het volledige team een halve marathon in Drunen lopen als een soort van test en voor de teamindeling. Het team is namelijk gesplitst in 2 groepjes die elkaar afwisselen gedurende de tocht van Parijs naar Rotterdam. Inmiddels lig ik op schema om in april een marathon te lopen, waarna ik klaar moet zijn om ook de 65 kilometer te gaan lopen die we per persoon ongeveer gaan doen.

8. Heb je zelf al vaker meegedaan aan wedstrijden die vergelijkbaar zijn met de Roparun?

Ik denk dat wedstrijd in deze niet de juiste term is. Het is een evenement en een enorme uitdaging voor de deelnemers, het gaat niet om winnen. Ik heb al aan een aantal sponsor-evenementen meegedaan en met estafette-teams aan evenementen meegedaan. Maar niet zo groots opgezet als dit.

9. Wat verwacht je van de Roparun?

Ik weet niet zo goed wat te verwachten. 65 kilometer is een flinke afstand om te lopen, je slaapt slecht (2,5 dag in de busjes van het team) en eten combineert bij mij moeilijk met sporten. Maar ik hoop vooral op een heel mooie tocht door Frankrijk, België en Nederland. En ik kijk daarbij uit naar een stukje kameraadschap in het team om samen de klus te klaren. En naar de aanmoedigingen onderweg en bij het ontvangst in Rotterdam. Waar ik natuurlijk ook hoop op het voltallige Footprint-team!

10. Wil je nog iets kwijt aan de lezers van deze blog?

Kom allemaal naar ons sponsordiner! Voor een klein bedrag heb je een leuke avond, lekker eten en met de opbrengst steun je ons team! Voor info, ga naar de website van ons team of mail ons via info@footprint-services.nl. Dit gaat het laatste grote sponsorevenement zijn. Daarna zullen we ons steeds meer moeten gaan richten op de laatste stappen in onze voorbereiding.

Factory

Uitbesteden financiën

Als bedrijfseigenaar is het gemakkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur en de niet-zo-glamoureuze taken zoals de boekhouding te vergeten. Maar laten we

Lees verder