Footprint Factory medewerkers volgen introductietraining op Yuki hoofdkantoor

Footprint start partnerschap met online boekhoudprogramma Yuki

Yuki Workshop 22-11-18

Vorige week bezocht Footprint Professional Services het hoofdkantoor van Yuki, een softwarebedrijf achter het gelijknamige boekhoudpakket. Tijdens een leerzame workshop werden alle ins en outs van het boekhoudprogramma gedeeld. De training was de start van het partnerschap tussen Footprint en Yuki.

Na een uitgebreide uitleg over de mogelijkheden van Yuki, mochten we zelf aan de slag met het verwerken van een fictieve administratie. Tijdens verschillende opdrachten werd gewerkt aan het inrichten van de backoffice en het aanmaken van gebruikers en administraties.

Na een informatierijke ochtend was het tijd om een frisse neus te halen. Yuki had hiervoor iets leuks bedacht: de watertaxi. Met de watertaxi kregen we op hoge snelheid een rondleiding over de wateren van Rotterdam. Na een turbulente tocht gingen we weer aan land waar de lunch op ons wachtte.

Watertaxi Rotterdam 22-11-18

Na de lunch volgde het middagprogramma in het hoofdkantoor waarin weer verschillende opdrachten werden gemaakt. Deze keer gingen we banken koppelen en documenten en banktransacties verwerken. Hierbij leerden we onder andere hoe de OCR (Optical Character Recognition – hiermee kan tekst uit een afbeelding worden afgelezen) van Yuki werkt en hoe we deze kunnen aanpassen om de automatische herkenning van documenten te verbeteren.

De medewerkers die al bekend waren met Yuki, hebben hun kennis kunnen uitbreiden. Voor andere medewerkers was de workshop een leerzame eerste kennismaking met het boekhoudprogramma. Om de kennis van Yuki te verdiepen, zal deze workshop in het voorjaar van 2019 een vervolg krijgen.

Waarom werkt Footprint met Yuki?

Yuki is een innovatief boekhoudplatform waarmee je administratieve taken op een slimme manier uitbesteedt. Met het programma krijgen onze klanten een actueel inzicht van de financiële cijfers van hun onderneming. Zonder zelf te boeken.

Onze ambitie is om ondernemingen zorgeloos met hun kernactiviteiten bezig te laten zijn door financieel administratieve taken uit handen te nemen en verder te kijken dan deze taken. We worden blij van het optimaliseren van processen omdat onze klanten daardoor minder zorgen én minder kosten hebben. Met Yuki hebben we het gereedschap in huis dat aansluit bij onze ambitie.

We begrijpen dat niet iedere onderneming met Yuki werkt. En we begrijpen ook dat het overstappen naar een ander boekhoudprogramma een grote stap is. Footprint heeft daarom een team van processpecialisten klaarstaan die de overstap zo goed mogelijk kan faciliteren. Uiteraard kunnen we ook overweg met elk ander boekhoudpakket, voor het geval dat u wel van onze expertise gebruik wil maken maar een overstap van boekhoudprogramma niet ziet zitten. Neem gerust contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Factory

Uitbesteden financiën

Als bedrijfseigenaar is het gemakkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur en de niet-zo-glamoureuze taken zoals de boekhouding te vergeten. Maar laten we

Lees verder