Afstuderen als Bedrijfskundige binnen een administratiekantoor?

Bente vertelt

Het was een onverwacht avontuur dat begon met een simpel berichtje op LinkedIn, dat zich ontwikkelde tot een kans om mijn vaardigheden als Bedrijfskundige toe te passen, zelfs binnen een administratiekantoor!

Toen ik voor het eerst hoorde van de mogelijkheid om stage te lopen bij Footprint, was ik sceptisch. Een administratiekantoor? Dat klonk niet meteen als de meest spannende plek voor een afstudeerstage in Bedrijfskunde. Maar tijdens het kennismakingsgesprek werd al snel duidelijk dat dit niet zomaar een doorsnee administratiekantoor was. Ze waren geïnteresseerd in mijn passies en interesses, en nog belangrijker, ze zagen mogelijkheden om die in te zetten binnen hun organisatie!

Mijn opdracht? Het optimaliseren van de klantonboarding. Een uitdagende taak, maar een waar ik met vol enthousiasme aan begon. Het begon allemaal met het leren kennen van mijn collega’s en het voeren van vele één-op-één gesprekken om erachter te komen wat er nu echt speelde achter het oppervlak van het vraagstuk.

Als Bedrijfskundige is het van groot belang om overzicht te houden, én om de uitkomsten van het onderzoek te blijven benadrukken. Binnen Footprint heeft namelijk iedereen wel een eigen mening of idee, wat super is, maar af en toe maakt dat het ook erg ingewikkeld als onderzoeker. De vele gesprekken hebben ertoe geleid dat we een ontwerp hebben kunnen maken voor de klantonboarding. Dit was enorm leuk om met alle verschillende teams te doen. Er werd veel input gegeven vanuit de medewerkers, gespard tijdens meetings, geschreven, getekend, doorgekrast en weer opnieuw geschreven en getekend.

En nu? Nu bevind ik me in de implementatiefase. Het ontwerp voor de klantonboarding gaan we implementeren en middels een pilot testen, om te zien of onze plannen ook resultaat gaan opleveren. De komende tijd zal er veel geobserveerd en geëvalueerd worden om eventuele verbeteringen aan te brengen, zodat we de klanten binnen Footprint nóg beter kunnen onboarden!

Als je op zoek bent naar een stage waar je jezelf kan ontwikkelen, dan ben je bij Footprint aan het juiste adres! Stuur je CV naar HR@footprint-services.nl en wie weet tot snel!

Factory

Uitbesteden financiën

Als bedrijfseigenaar is het gemakkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur en de niet-zo-glamoureuze taken zoals de boekhouding te vergeten. Maar laten we

Lees verder