De salarisadministratie uitbesteden

Anouk van Riel vertelt

Als bedrijf is het praktisch om te kiezen voor het uitbesteden van je salarisadministratie. Want je wil goed voor je personeel zorgen. Je wil dat ze op tijd voor hun werkzaamheden betaald worden. En dat alles klopt. Maar een eigen salarisafdeling, daar heb je nog geen behoefte aan. Bij Footprint werken we met een team van salarisadministrateurs die ervoor zorgen dat je geen omkijken meer hebt naar de salarissen. Anouk van Riel is salarisadministrateur en deelt graag hoe wij jouw salarisadministratie aanpakken, van a tot z.

Als salarisadministrateur heb je te maken met veel verschillende partijen waarmee in het proces rekening moet worden gehouden; HR, Finance, pensioenuitvoerders, verzekeraars, de Belastingdienst, noem maar op. Voor de meeste bedrijven gaat het echter vooral over het correct uitbetalen van de salarissen. Wij nemen dit proces dan ook graag geheel uit handen zodat jij als werkgever hier weinig omkijken naar hebt.

De salarisadministratie uitbesteden bij Footprint

Bij Footprint werken wij met Nmbrs. Met deze software hebben je medewerkers altijd inzicht in loonstroken, jaaropgaven en verlofstanden. Ook kunnen ze uren schrijven, declaraties indienen en verlof aanvragen. Hiermee geven we je een makkelijke tool om HR zaken digitaal te kunnen regelen.

Wij vinden het heel belangrijk dat de salarisadministratie van onze klanten goed aansluit in de financiële administratie. Daarom voeren wij maandelijks verschillende controles uit in de financiële administratie. Zo controleren wij onder andere of uitgaven onder de vrije ruimte van de WKR vallen, controleren we de facturen van de pensioenuitvoerder ten opzichte van de loonlijst en checken we de overige personeelskosten. Ook helpen wij je medewerkers van de financiële administratie met salarisgerelateerde vragen.

Werken als salarisadministrateur

Het werk van een salarisadministrateur bij Footprint is daarom heel afwisselend en super leerzaam. Het ene moment verwerk je de mutaties, maak je de loonstroken of doe je loonaangifte. Het volgende moment help je bij het aanvragen van een WAZO, ben je een nieuwe administratie aan het inrichten of zoek je samen met een werkgever naar verbetermogelijkheden in het proces.

Oh, en uiteraard zorgen wij ervoor dat de salarissen op tijd en correct betaald kunnen worden.

Helder verhaal Anouk! Ben jij voor je bedrijf nou opzoek naar een partner voor het uitbesteden van de salarisadministratie? Iemand die alles voor je uit handen neemt? Wij helpen je met liefde verder. Neem contact op via info@footprint-services.nl of bel naar 088 – 1111 222.

Factory

Uitbesteden financiën

Als bedrijfseigenaar is het gemakkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur en de niet-zo-glamoureuze taken zoals de boekhouding te vergeten. Maar laten we

Lees verder