Een hapje, een drankje, live-muziek en lastige vragen

Team 295 organiseert geslaagde pubquiz in de aanloop naar Roparun 2019

Afgelopen zaterdag organiseerde het door Footprint gesponsorde Roparun Team 295 een Pubquiz bij ‘t Raadhuis in Berkel-Enschot.

De prijzentafel

Het is zaterdagavond, café ‘t Raadhuis in Berkel-Enschot loopt vol met gasten. Iets na achten start de pubquiz die georganiseerd is door Roparun Team 295. Op de tafels staan prijzen uitgestald: een kleine tafeltennisset, een wijnrek, servies, een schoonmaakset en wat andere prijzen. Het zijn prijzen die door de deelnemers gewonnen kunnen worden als ze een van de winnende lootjes gekocht hebben. Later op de avond wordt de felbegeerde Roparun Team 295 taart geveild. Een deel van de drankopbrengsten én de opbrengsten van de verkochte lootjes, de taart, de entree en de garderobe gebruikt het team om begin juni deel te nemen aan de Roparun, waar zij zal lopen voor Stichting Roparun Palliatieve Zorg.

In totaal komen er zo’n 80 mensen op het kleine café af en doen 14 teams van 5 à 6 personen mee aan de pubquiz. Gedurende de avond speelt een percussieband vrolijke deuntjes, waardoor het even lijkt alsof het al carnaval is. Onder het genot van een hapje en een drankje, strijden de verschillende teams om één van de felbegeerde prijzen:

  1. Een volledig verzorgde percussieworkshop voor 15 personen.
  2. Een duikworkshop voor 2 personen.
  3. Een luxe theepakket.
Roparun taart

De teams zijn erg aan elkaar gewaagd en gaan tot het einde gelijk op. Omdat twee teams op een gedeelde eerste plaats staan, komt er een allesbeslissende shootout-vraag: “Wat is de snelheid van de slechtvalk?” Team Valencia geeft het juiste antwoord en mag één van de drie prijzen uitzoeken.

Het team kiest voor… tromgeroffel… het luxe theepakket. Nummer 2 wint een percussieworkshop en nummer 3 wint de duikworkshop. Maar de grootste winnaar is Stichting Roparun Palliatieve Zorg waarvoor het team deze avond heeft georganiseerd. De stichting verdeeld de opbrengsten van alle Roparun-teams over instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun:

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Enkele voorbeelden van initiatieven waar de opbrengsten aan besteed worden:

  1. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie om ze ook tijdens deze ziekte mooie herinneringen te laten maken.
  2. Workshops in ziekenhuizen om mensen te leren omgaan met hun ziekte en de uiterlijke gevolgen van de behandelingen.
  3. Een dagje uit voor zieke kinderen en hun broertjes en zusjes om even aan iets anders te denken dan ziek zijn.
De lootjes

Als lezer van deze blog, ben je nu weer helemaal op de hoogte van de activiteiten van Roparun Team 295. Maar de kans is groot dat je jezelf nu nog één ding afvraagt: “Hoe snel is die slechtvalk dan?” Het antwoord is: heel snel. Met een topsnelheid van 390 kilometer per uur, zou de slechtvalk het traject van de Roparun binnen anderhalf uur kunnen afleggen.

Roparun Team 295 doet er iets langer over, namelijk een compleet pinksterweekend. Gedurende 3 dagen leggen de fanatieke lopers ruim 540 kilometer af, waarbij iedere loper zo’n 60 kilometer voor zijn rekening neemt. Na deze gezellige pubquiz zal er dan ook weer hard getraind gaan worden door de deelnemers.

Roparun Team 295

Roparun Team 295

Factory

Uitbesteden financiën

Als bedrijfseigenaar is het gemakkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur en de niet-zo-glamoureuze taken zoals de boekhouding te vergeten. Maar laten we

Lees verder