Roparun 2019

Een sportieve uitdaging voor het goede doel

Op 10 juni heeft Roparun Team 295 de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam met succes afgerond. Footprint is als sponsor van dit team ontzettend trots op deze prestatie! Initiatiefnemer van de sponsoring en deelnemer aan de Roparun, Jos van den Bersselaar, deelt in deze blog zijn ervaringen.

Hi Jos, ben je al bijgekomen van de 540 kilometer? 

Nou ja, het waren er natuurlijk ‘maar’ een kleine 80 voor mij. Het bijkomen heeft wel een tijdje geduurd. Dat lag een beetje aan de combinatie tussen het aantal kilometer en het gebrek aan slaap. In de 50 uur die de tocht heeft geduurd, heb ik zo’n 5 uur geslapen. Dus dit leidde tot een flinke vermoeidheid en een soort jetlag gevoel, omdat er geen ritme meer was. 

Qua kilometers ben ik inmiddels ook redelijk hersteld en heb mijn eerste wedstrijdjes ook alweer gelopen nadien. 

Hoe is de race gegaan? 

Ik ben erg voorzichtig begonnen, steeds heel bewust van het feit dat het een lange tocht zou zijn. En ik wist natuurlijk niet wat me te wachten stond. Op de laatste dag had ik nog voldoende kracht en energie om wat meer op tempo te lopen en hier en daar een stukje extra te doen. 

Hoe was het om te finishen in Rotterdam? 

Eerlijk gezegd vond ik qua entourage de start en sommige doorkomsten (zoals bijvoorbeeld Willemstad) mooier dan de finish. Hoewel het super was om bij de finish mijn vrouw en 2 zoontjes te zien en natuurlijk enkele van de collega’s. 

Hoeveel hebben jullie opgehaald voor Stichting Roparun Palliatieve zorg ?

We hebben als team zo’n €10.000 overgemaakt aan de stichting. 

Ga je volgend jaar weer meedoen? 

Binnenkort is de evaluatie van het team. Als nieuw lid binnen het bestaande team vind ik dat zij mogen aangeven hoe ik in het team paste. Maar als het aan mij ligt, doe ik zeker mee! Dit was echt een super ervaring voor een heel goed doel! 

Roparun Jos van den Bersselaar Footprint administratiekantoor

Factory

Uitbesteden financiën

Als bedrijfseigenaar is het gemakkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur en de niet-zo-glamoureuze taken zoals de boekhouding te vergeten. Maar laten we

Lees verder