Optimaliseren van het HR-proces

Sandra en Inge vertellen

Wanneer je personeel in dienst hebt, komt er veel meer bij kijken dan alleen maandelijks het loon uitbetalen. Medewerkers nemen bijvoorbeeld verlof op, declareren reiskosten, verhuizen of krijgen een contractverlenging. Al deze mutaties moeten bijgehouden worden om de juiste loonbetaling te kunnen doen. Hoe makkelijk is het als dit alles kan worden ingevoerd in één systeem waar werknemer, werkgever en de salarisadministratie in kunnen werken?

Onboarding nieuwe medewerkers

Wanneer een nieuwe medewerker het team komt versterken brengt dit veel ‘papierwerk’ met zich mee. HoorayHR helpt om het aanmelden van nieuwe medewerkers te versoepelen en te versnellen. Alles is meteen in het digitaal personeelsdossier opgeslagen en door de handige workflows (afvinklijstjes) weet iedereen wat er verwacht wordt en kan hierop worden gestuurd.
Hierdoor kost het onboarden van een nieuwe medewerker de werkgever minder tijd, ligt er direct eigenaarschap bij de nieuwe werknemer én beschikt de salarisadministratie meteen over de benodigde informatie

Totaaltool

HoorayHR maakt niet alleen het onboarden makkelijker, het is een totaaltool voor het gehele HR Proces. Medewerkers kunnen verlof aanvragen/inzien, uren schrijven, reiskosten en declaraties in dienen, persoonlijke ontwikkeling bij houden, contracten ondertekenen (via CM), aan- en afwezigheid van collega’s in zien.

De rol van de werkgever is met name het goedkeuren van overuren, verlof, declaraties en gesprekverslagen. Daarnaast het eenmalig doorgeven van (minimale) gegevens van een nieuwe medewerker. Footprint gaat daarna aan de slag om de juiste informatie te verzamelen via de workflows en zorgt ervoor dat de medewerker tijdig en juist betaald kan worden. Ook zal Footprint de inrichting van HoorayHR uit handen nemen en adviseren in de mogelijkheden.

“We zijn erg blij met HoorayHR. Het is gemakkelijk, gebruiksvriendelijk en scheelt een hoop administratieve handelingen. HoorayHR geeft meer inzicht in de diverse kosten en overuren. Verlofverwerking gaat snel en eenvoudig. We hebben minder rompslomp met bonnetjes. Al met al een positieve ervaring tot nu toe.”

–  Michiel Vader, Heckert & van Lierop.

Contract

Doordat Nmbrs en HoorayHR aan elkaar gekoppeld zijn kunnen wij eenvoudig het contract opstellen aan de hand van de bedrijfseigen templates. Je hoeft alle gegevens dus niet meer over te typen of te knippen en te plakken. Het contract kan vervolgens via HoorayHR ter ondertekening worden aangeboden aan de werknemer en de werkgever. Het getekende contract komt direct in het digitale personeelsdossier te staan en is voorzien van een autorisatieflow en logboek.

Ben jij voor je bedrijf nou opzoek naar een partner voor het uitbesteden van de HR-administratie en/of salarisadministratie? Iemand die alles voor je uit handen neemt? Wij helpen je graag verder. Neem contact op via info@footprint-services.nl.

 

Factory

Uitbesteden financiën

Als bedrijfseigenaar is het gemakkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur en de niet-zo-glamoureuze taken zoals de boekhouding te vergeten. Maar laten we

Lees verder