Waarom zijn Footprint Interim Accounting Professionals bijzonder?

We vragen het de expert

Jos van den Bersselaar is, naast Managing Partner, ook mede-oprichter van Footprint. Dus Jos, waarom zijn Footprint Interim Accounting Professionals bijzonder?

Sinds Footprint in oktober 2017 is gestart, zijn er veel manieren geweest waarop is uitgelegd wat Footprint en onze Interim Accounting Professionals onderscheidt van de rest van de markt. Er is een enorme krapte op de markt voor financieel professionals, maar dat is niet alleen een kans. Er zijn veel organisaties die hierop in spelen. Bij de opstart hebben we alleen in ons werkgebied al meer dan 50 bureau’s herkend in de markt. Wat maakt dan dat wij sterk konden groeien en toch nauwelijks mensen ‘op de bank’ hadden in deze periode? Via de kernwaarden van Footprint wordt deze vraag vanuit dat perspectief beantwoord.

Ervaren specialisten

Het eerste waarmee Footprint zich onderscheidt (en misschien het belangrijkste) is het unieke portfolio aan medewerkers. De profielen van onze medewerkers slaan ontzettend goed aan in de markt, en dat is niet toevallig. Voor de meeste medewerkers geldt namelijk dat er een lange historie is met één van de eigenaren bij Footprint. Zo hebben Melvin en Kevin respectievelijk 10 en 3 jaar geleden stage gelopen bij een eerdere werkgever van de eigenaren en is Monique al heel lang een goede vriendin (en nu dus collega) van Karlijn. Zo hoeven wij geen inschatting te maken van wat onze mensen kunnen, we weten het.

We zijn door deze historie nauw betrokken bij elkaar en elkaars ontwikkeling. Er is hierin een duidelijk pad uitgestippeld. Iedereen binnen het team weet waar hij of zij zich op het pad bevindt. Zo wordt kennis en ervaring opgebouwd en vervolgstappen samen bedacht en opgepakt. Iedereen ontwikkelt zich binnen finance en accounting, wat hen echte specialisten maakt. Steeds meer financials richten zich op business control en big data, steeds meer grote accountancy kantoren richten zich op advisering. Deze kantoren laten een ruimte achter op de financiële administratie, en precies daar richten wij ons op.

Procesgericht

We bewegen mee in de markt waarin steeds meer mogelijkheden bestaan om financieel administratieve processen te automatiseren. We zien automatisering dan ook niet als een bedreiging, maar juist als een kans. Door nu de professionals op te leiden die deze uitvoerende processen kennen, leiden we direct de professionals op die deze automatisering moeten vormgeven. Bedrijfsprocessen zijn zelden standaard. Door onze medewerkers daar steeds heel bewust van te maken, zijn zij in staat de laatste schakel te zijn in een optimaal geautomatiseerde omgeving.

Hierin bieden we onze medewerkers een flinke uitdaging en geven we hen altijd de volgende boodschap mee: ‘Maak jezelf zoveel mogelijk overbodig door kleine verbeteringen. Laat hierin iets achter waar de organisatie nog jaren plezier van heeft. Laat je Footprint achter.’

Met Footprint Business Flow gaan we daarin nog een stapje verder. Mocht het IT-landschap van onze klant de verbeteringen niet ondersteunen, dan bieden wij een laagdrempelige tool welke zich binnen één jaar terug verdient.

Flexibele werkwijze

Footprint Interim doet zelf nauwelijks aan acquisitie. We zijn met name intern bezig met de kwaliteit van het personeel en de opdracht. Voor acquisitie vertrouwen we op ons netwerk, bestaande uit bekende bureaus in (voornamelijk) Noord-Brabant. We maken onszelf steeds minder afhankelijk van het netwerk van één accountmanager, en zorgen ervoor dat bureaus ons bellen voor financieel-administratieve opdrachten. Door dit grote netwerk zijn we in staat snel passende (geografisch en inhoudelijk) opdrachten te vinden voor onze medewerkers en hun ontwikkeling.

Onze flexibiliteit zit met name in de parttime inzet van medewerkers. Mocht gedurende een opdracht blijken dat inzet gereduceerd kan worden, werken we hierin mee. Interimmers hebben binnen ons administratiekantoor en/of Business Flow namelijk ook taken die kunnen worden opgepakt. Voor zowel fulltime als parttime vinden we vaak een passende oplossing. Een voorbeeld: onze Office Manager heeft een HBO Commerciële Economie afgerond en ervaring in een financieel Shared Service Center (SSC), waardoor ze gemakkelijk kan bijspringen wanneer dat nodig is.

Ook wanneer één van onze meer ervaren interim professionals kansen ziet om de uren goedkoper in te zetten voor de klant, organiseren we dit. Dit werkt natuurlijk in het voordeel van de klant wat betreft kostenbeheersing. Voor een minder ervaren Footprint medewerker kan dit een eerste (interim) ervaring betekenen. Als de klant er per saldo maar beter van wordt!

Kortom, Footprint richt zich op een markt waar anderen weg trekken en waar de Footprint professionals specialist in zijn. Ons sterke team maakt naam in de financieel administratieve markt en blijft zich hier ontwikkelen. Door deze focus en heel veel enthousiasme onderscheiden wij ons. Footprint laat zijn voetafdruk achter. En dan maakt de Footprint Interim Professionals bijzonder.

Footprint team
Factory

Uitbesteden financiën

Als bedrijfseigenaar is het gemakkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur en de niet-zo-glamoureuze taken zoals de boekhouding te vergeten. Maar laten we

Lees verder