Wie is die Footprinter?

Maak kennis met Jos!

Graag laten wij onze volgers kennis maken met het team van Footprint. Deze keer maak je kennis met niemand minder dan Jos van den Bersselaar. Deze enorm sportieve familieman is samen met Karlijn Verhagen oprichter van Footprint. Bij Footprint kennen we Jos als energiek en een harde werker met veel humor! Maar wat brengt hem waar hij nu staat? Waarom is hij eigenlijk gestart met Footprint? Let’s ask the big boss himself!

Ik ben Jos van den Bersselaar, één van de eigenaren en bedenker van Footprint. Mijn carrière is altijd ontzettend belangrijk voor mij geweest. Al op jonge leeftijd wist ik wat ik wilde worden: eindverantwoordelijke voor finance binnen een internationale organisatie. Met een voorliefde voor de accounting processen en minder voor de business control kant, een verantwoordelijkheid die ik later kreeg, leek dit doel steeds verder uit beeld te verdwijnen. Maar door omstandigheden bij mijn laatste werkgever rapporteerde ik rechtstreeks aan het moederbedrijf, een beursgenoteerde organisatie in Zwitserland, voor alle (internationale) entiteiten van dit bedrijf. En dan heb je op 33-jarge leeftijd ineens behaald wat je wilde!

Binnen diezelfde organisatie heb ik een heel mooie ontwikkeling mogen door maken. Van een team van vijf personen waarin de Nederlandse administraties werden gevoerd, naar een volwaardig Shared Service Center voor heel Europa, met ruim dertig medewerkers. Dit alles mocht ik zelf opzetten en op mijn eigen manier vormgeven. Daarbij kwam dat mijn rol steeds veranderde van teamleider naar manager en later (groeps-) MT lid voor de volledige internationale organisatie. Toen dat eenmaal ‘stond’ was voor mij de uitdaging hierin weg.

Dat was het moment dat ik het concept voor Footprint bedacht. Ik houd ervan om dingen op te zetten en in te richten, maar als het eenmaal staat, is het niets voor mij om op de winkel te passen. Daarom past interim zo goed bij mij. Toch houd ik aan de andere kant ook van een team om me heen en het groeps- of zelfs familiegevoel wat daarbij hoort. Dus voor mij was de combinatie tussen het uitvoeren van interim opdrachten en het opbouwen van een team op kantoor een logische. En ook voor klanten en onze medewerkers werkt het. Klanten hebben maximale flexibiliteit, omdat we altijd capaciteit op kantoor hebben, en medewerkers hebben flexibiliteit om op hun eigen manier en tempo te ontwikkelen.

Momenteel is mijn rol binnen Footprint met name de aansturing van alle interimmers. Dit is het onderdeel dat in de huidige markt het hardst is gegroeid. Daarnaast ben ik druk bezig met onze grootste uitdaging: de uitbreiding van de werkzaamheden op de Factory, ons kantoor in Tilburg. De financiële administratie is een kwestie van vertrouwen en we zijn een relatief nieuw bedrijf met een nieuw concept. Daarom vertel ik ons verhaal vaak en graag!

Jos van den Bersselaar, Senior Interim Accounting Professional

Naast mijn werk en carrière ben ik druk met mijn gezin. Nu ik eigen baas ben, kan ik mijn tijd veel makkelijker indelen en ben ik veel meer bij hen. Ik ben getrouwd met Marloes en we hebben samen 2 kinderen: Emiel (2011) en Lauran (2013). Marloes en ik kennen elkaar uit de tijd dat ik nog zeer fanatiek hardloper was. Inmiddels ben ik een meer recreatief loper, maar loop ik nog steeds afstanden tot en met de marathon. Ook ben ik sinds 2019 betrokken bij een Roparun team en heb ik Footprint daarin meegenomen als één van de sponsoren. Zo kan ik werk en recreatie combineren en draag ik tegelijkertijd mijn steentje bij aan een mooi doel.

Komend jaar wordt het erg belangrijk om de groei binnen Footprint te gaan stabiliseren en steeds meer naam te maken binnen de financiële administratie, een markt waarin veel gaat veranderen de komende tijd. En tegelijkertijd blijf ik natuurlijk zelf genieten van mijn eigen interim opdrachten en uitdagingen!

Factory

Uitbesteden financiën

Als bedrijfseigenaar is het gemakkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur en de niet-zo-glamoureuze taken zoals de boekhouding te vergeten. Maar laten we

Lees verder