Wie is die Footprinter?

Maak kennis met Bas!

Graag laten wij onze volgers kennis maken met het team van Footprint. Deze keer maak je kennis met Footprinter Bas van der HeijdenEen familiemens en iemand die niet vies is van een beetje competitie en uitdaging. Bas is de eerste Footprinter en hiermee de meest ervaren interimmer in dienst. Wat zijn wij blij met deze betrouwbare en gezellige kracht! Na bijna 2 jaar in dienst, laten wij de wereld maar al te graag kennis maken met de first-Footprinter en rasechte Bourgondiër Bas:

Bas van der Heijden Interim

Mijn naam is Bas van der Heijden, 29 jaar, geboren in Oss en opgegroeid in het aanliggende dorp Heesch. Dat dorp zal ik niet snel verlaten; het ‘hectische’ stadsleven is namelijk niet aan mij besteed, en in Heesch heb ik ook echt mijn wortels liggen. Familie staat namelijk hoog bij mij aangeschreven en mijn ouders wonen dan gelukkig nog in het huis waar ik ben opgegroeid. Ook mijn broer met zijn kinderen wonen in de buurt, zodat ik vrij eenvoudig even op bezoek kan. Samen spelen, logeren en op pad met mijn neefje en 3 nichtjes doe ik dan ook erg graag, als de tijd dat toe laat. Ook voor de liefde hoef ik inmiddels het dorp niet meer te verlaten, aangezien ik vorig jaar Elise heb leren kennen die ook niet van plan is om hier te vertrekken!

Tevens woont een groot gedeelte van mijn vriendengroep in de buurt. Met de meesten ben ik al meer dan 10 jaar (enkelen nog veel langer) bevriend. We kennen elkaar dan ook door en door, waardoor er een grote vertrouwensband aanwezig is. Bij die vrienden vind ik dan ook ontspanning, omdat er veel raakvlakken zijn met mijn hobby’s.

Zo houd ik erg veel van spellen, ik ben namelijk erg competitief. Het is niet dat ik niet tegen mij verlies kan, maar ik zet wel alles op alles om te winnen! Zo is het dan ook ooit lastig om bijvoorbeeld mijn neefje/nichtjes of Elise ‘hard in te maken’ tijdens een spel, want ik wil het natuurlijk voor de tegenstander ook nog leuk houden… Vrijwel alle kaart/bordspellen liggen mij wel, ik schuif graag aan. Maar ook digitaal sla ik mijn mannetje. In mijn vrije tijd ben ik dan ook graag online te vinden op de Playstation. Is het geen multi-player spel met mijn vrienden, dan verdwaal ik mezelf graag in een groot single-player spel, ik ga graag op in het verhaal. Bij spellen kun je ook aan wat ‘sportiever’ spellen denken, zoals darten of tafelvoetbal, niets is te gek, ik ben echt een spelletjes-mens.

Maar spellen spelen is niet mijn grootste hobby, dat is toch zeker voetbal. Ik heb 20 jaar op het veld gevoetbald voor de Heesche voetbalclub HVCH, enkele jaren later heb ik de overstap gemaakt naar zaalvoetbal. Eenmaal in de week vindt er een wedstrijd plaats, waar ik met plezier aan meedoe. Daarnaast heb ik een seizoenkaart van TOP Oss, waar ik af en toe ook een uitwedstrijd meepak. Verder volg ik iedere wedstrijd van AJAX, kijk ik graag naar voetbaltalkshows en naar de wedstrijden van hoog niveau van de buitenlandse competities. Sinds enkele maanden heb ik mijn zolder samen met mijn broer omgebouwd tot sportruimte, hier ben ik dan naast het voetbal twee keer in de week te vinden voor krachttraining.

Die training is ook wel nodig, wat ik heb zeker een voorliefde voor bourgondisch eten en drinken. Elise heeft diezelfde voorliefde, wat natuurlijk wel een risico met zich meebrengt. We koken namelijk graag samen en proberen verschillende ingrediënten en recepten uit. Ook ben ik regelmatig in een restaurant te vinden, is het niet met mijn vrienden of Elise, dan is het wel mijn moeder of collega’s. Zelfs boodschappen doen, doe ik graag, zodat ik mij al kan lekker maken voor de volgende kooksessie of gerecht.

Bij mij thuis staat altijd muziek aan, mijn voorkeur is redelijk divers. Soul, Reggae, en HipHop zijn mijn favoriete genres, zolang ik maar kan ontspannen. Favoriete artiesten zijn The Roots, John Legend en Prince, maar ik pas de muziek graag aan naar het /mijn gevoel op dat moment. Mijn Spotify account is dan ook mijn belangrijkste maandelijks abonnement. Binnen de vriendengroep is de muziekvoorkeur erg verschillend, waardoor ik ooit op een festivals belandde met andere muzieksoorten. Ik ga dan niet voor de muziek, maar voor de gezelligheid!

Vanaf jongs af aan heb ik al interesse in geschiedenis. Ik lees nooit boeken, maar hoe iets is ontstaan en met name in het verleden vind ik erg interessant. Ik kan erg genieten van het bekijken van oude architectuur, historische plekken en documentaires. Mijn populairste games hebben dan ook een geschiedenis tintje. Ik had dan ook graag een loopbaan hierin gehad, maar de keuze daarin was niet zo groot. Rekenen, economie, efficiënt zoeken van verbanden, ondernemen, procesomschrijving (maken van verslagen) en samenwerken waren mijn grootste kwaliteiten op de middelbare school, de keuze voor HBO Bedrijfseconomie was dan ook snel gemaakt.

Het dorpse bestaan is niet terug te vinden in mijn loopbaan, ik heb namelijk alleen bij internationale multinationals zoals MSD, Mars en Nedis gewerkt. Ook mijn Interim opdrachten hebben tot alleen betrekking op grote organisaties. Nedis B.V. was voor mij de perfecte leerschool, hier ben ik als Crediteurenadministratie medewerker binnen gekomen en naar enkele succesvolle jaren vertrokken als Teamleider van een financieel team (GL, AR, AP). Hier heb ik ook Jos en Karlijn (studiegenoot) ontmoet, die nu de eigenaren zijn van Footprint Services. Wat ik erg van belang vind is de sfeer binnen een organisatie, respect, samenwerken, betrokkenheid, openstaan voor verandering en als één team opereren. Deze waarden zie ik ook terug bij Footprint waardoor ik erg blij ben dat ik onderdeel van deze organisatie kan uitmaken. No-nonsens, maar duidelijkheid, directheid en aan de slag!

Mede dankzij mijn stressbestendigheid, motivatie en behulpzaamheid ben ik in staat deadlines ten alle tijden te respecteren en te behalen. Graag gebruik ik in mijn ervaringen en kennis om de financiële administratie van anderen te beheren en te optimaliseren, om zo mijn ‘afdruk’ achter te laten. Het leukste wat ik vind om te doen is samenwerken. Samen met anderen het doel bereiken wat je voor ogen hebt, vandaar dat ik ook de interim wereld in ben gestapt. Wellicht mijn grootste kwaliteit is geduld, ik laat mij niet gek maken en zoek samen met anderen naar de oplossing.

In de toekomst draag ik graag mijn ervaringen in het bedrijfsleven uit naar anderen (nieuwe interimmers) en begeleid ik ze in hun loopbaan, om zo van Footprint nog een groter succes te maken dan dat het nu al is!

De gemarkeerde woorden geven een duidelijke samenvatting van wie ik ben:
Bas van der Heijden, Heesch, Familie, Elise, Vriendengroep, Competitief, Playstation, Voetbal, Krachttraining, Bourgondisch eten en drinken, Geschiedenis, Muziek, HBO Bedrijfseconomie, Internationale multinationals, stressbestendigheid, geduld.

Footprinter Bas van der Heijden
Factory

Uitbesteden financiën

Als bedrijfseigenaar is het gemakkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur en de niet-zo-glamoureuze taken zoals de boekhouding te vergeten. Maar laten we

Lees verder