Afstudeerstage bij Footprint

Esmee vertelt over haar stage

Bij Footprint maken we ieder jaar ruimte voor (afstudeer)stagiaires om te proeven en ontzettend veel te leren van de wereld van finance. Esmee Magis is zo’n stagiaire, en ze vertelt graag over haar ervaringen tijdens haar afstudeerstage bij Footprint. 

Mijn naam is Esmee Magis, 21 jaar oud en ik loop sinds 31 januari 2022 mijn afstudeerstage bij Footprint.

Waarom ik voor Footprint gekozen heb?

Nadat ik een oproep op LinkedIn heb geplaatst dat ik opzoek was naar een afstudeerstage, werd ik al heel snel benaderd door Footprint. Kort daarna zat ik al in het café voor het eerste gesprek. Het klikte meteen erg goed en ik kreeg een fijn gevoel van het gesprek. Het was mogelijk dat ik al mijn leeruitkomsten uit kon voeren en dat er altijd ruimte was om te groeien. Dit sprak mij erg aan. Hierdoor wist ik vrijwel meteen: dit wordt mijn afstudeerplek.

Nu, een aantal weken verder, zit ik volop in mijn stageperiode. Ik heb al veel mogen zien en leren, zo ben ik dagelijks bezig op de financiële administratie en werk ik daarnaast een aantal uur in de week mee op de salarisadministratie. Ik heb hierbij al mogen meekijken met het opstellen van rapportages,  en werk daarnaast zelfstandig aan het op orde houden van verschillende administraties.

Ook ben ik er hier achter gekomen hoe belangrijk een fijne werksfeer en een goede band met collega’s is. Dit kan het werk en je energie zo beïnvloeden, dit neem ik daarom zeker mee naar een volgende uitdaging.

Factory

Uitbesteden financiën

Als bedrijfseigenaar is het gemakkelijk om op te gaan in de dagelijkse sleur en de niet-zo-glamoureuze taken zoals de boekhouding te vergeten. Maar laten we

Lees verder